Wonen op een bijzondere
locatie

Het klinkt al meteen goed:
Wonen Yn 't Reit


  • Aangenaam dorps
  • Kijk op het Friese landschap
  • Binnen 10 minuten op de fiets
    in het centrum van Heerenveen
  • Rustige woonomgeving
Wonen in Heerenveen

Mooi Skoatterwâld - een bijzonder mooi stukje Heerenveen


Ook al is Heerenveen één van de leukste, laagdrempeligste steden van het Noorden, hier in het parkachtige Skoatterwâld merk je bijna niet dat je in een grote stad woont. Het buurtje-in-een-buurt Wonen yn ’t Reit, met maar negen vrijstaande patiowoningen, doet straks aangenaam dorps aan. Veel groen, doorkijkjes op het water en het aangrenzende wandelpark. Samen met je acht nieuwe buren vorm je een kleinschalig, knus hofje, waar het heel goed wonen is. Je zou er een opgewekt vakantiegevoel van krijgen, iedere dag weer.

Een woonomgeving wat alles heeft

Alles lekker dichtbij!


Even weg uit de rustige woonomgeving van Wonen yn ’t Reit, om een middag te winkelen, met koffie op een gezellig terras aan de gracht? Tijdelijk zin in het vrolijke geroezemoes op de Oude Koemarkt, bij stadskasteel Crackstate? In 10 minuten fiets je naar het centrum van Heerenveen, net voorbij het Abe Lenstrastadion en Sportstad Heerenveen.

Heerenveen Tjonger.jpg
Heerenveen Crackstate.jpg
Een woonomgeving wat alles heeft

De ligging


Is het een dorp of is het een stad?

Het is Heerenveen! De ligging is strategisch: Heerenveen ligt aan het knooppunt van snelwegen A7 (Amsterdam-Afsluitdijk-Heerenveen-Drachten-Groningen), de A32 (Leeuwarden-Meppel-Zwolle) en de A6 (Lemmer-Emmeloord-Almere-Amsterdam). Voor wie Heerenveen (nog) niet zo goed kent, is de sfeer in het oude centrum best verrassend. Afwisselend bruisend modern en ‘rustig dorps en authentiek’. Net buiten de hoofdstraten sta je ineens oog in oog met de oude glorie: grachten, vaarten, pakhuizen en voorname koopmanshuizen.

Van bedrijvig dorp in het veen groeide Heerenveen langzaam maar zeker uit tot de ‘twaalfde stad’ van Friesland. Misschien wel de meest Friese.

Weekend?
Vrije dag? Eropuit!


Mooie plaatsen om te recreëren, flaneren, fietsen of varen, niet zo ver rijden van Skoatterwâld in Heerenveen? De Friese Meren natuurlijk, even naar het westen! Het waterrijke platteland richting Tijnje, Akkrum en Sneek, watersportparadijs Tjeukemeer in het zuidwesten, Lemmer aan het water van het IJsselmeer, in het zuidoosten de groene kop van Overijssel richting Wolvega en Steenwijk. Op een half uurtje rijden de sloten, plassen en rietkragen van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Nog iets dichterbij: Parkgebied Oranjewoud met het mooie museum Belvédère.

Je bent er zo, of toch gewoon lekker thuis in stilte genieten van het uitzicht rond je patiobungalow yn ’t Reit. Morgen is er nog een dag.

Meld je snel aan


Meld je snel aan en wij houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Mooi Skoatterwâld!
 

Aanmelden