Wonen op een bijzondere
locatie

Het klinkt al meteen goed:
Wonen Yn 't Wiid


 • Aangenaam dorps en met
  kijk op het Friese landschap
 • Wandel vanuit je achtertuin
  naar de bossen van Oranjewoud
 • Binnen 10 minuten op de fiets
  in het centrum van Heerenveen
 • Op 4 minuten rijden van
  knooppunt A7 en A32
Mooi Skoatterwald - Wonen Yn 't Wiid

Dit deel van het plan


In het toch al fraaie Mooi Skoatterwâld is dit straks een ruim opgezet, gevarieerd buurtje. Met alleen vrijstaande en half vrijstaande woningen. De 10 vrijstaande woningen liggen aan het water, de halfvrijstaande grenzen aan een parkje met wandelpaden. De huizen zijn bijna allemaal verschillend, met een eigen uitstraling. Dat geeft de straat een speelse, afwisselende aanblik. Wat ze gemeen hebben: energiezuinig en aangenaam duurzaam. 

Goed om te weten: de vrijstaande woningen zijn levensloopbestendig te maken, met een badkamer en slaapkamer op de begane grond. Nog een optie: (tijdelijk) een aparte werkkamer of speelkamer voor de kinderen. Ook in de half vrijstaande woningen is er in de living genoeg ruimte voor een werkhoek of speelhoek.

Een woonomgeving wat alles heeft

Alles lekker dichtbij!


Even weg uit de rustige woonomgeving van Wonen yn ’t Wiid, om een middag te winkelen, met koffie op een gezellig terras aan de gracht? Tijdelijk zin in het vrolijke geroezemoes op de Oude Koemarkt, bij stadskasteel Crackstate? In 10 minuten fiets je naar het centrum van Heerenveen, net voorbij het Abe Lenstrastadion en Sportstad Heerenveen.

Heerenveen Tjonger.jpg
Heerenveen Crackstate.jpg
Een woonomgeving wat alles heeft

De ligging


Is het een dorp of is het een stad?

Het is Heerenveen! De ligging is strategisch: Heerenveen ligt aan het knooppunt van snelwegen A7 (Amsterdam-Afsluitdijk-Heerenveen-Drachten-Groningen), de A32 (Leeuwarden-Meppel-Zwolle) en de A6 (Lemmer-Emmeloord-Almere-Amsterdam). Voor wie Heerenveen (nog) niet zo goed kent, is de sfeer in het oude centrum best verrassend. Afwisselend bruisend modern en ‘rustig dorps en authentiek’. Net buiten de hoofdstraten sta je ineens oog in oog met de oude glorie: grachten, vaarten, pakhuizen en voorname koopmanshuizen.

Van bedrijvig dorp in het veen groeide Heerenveen langzaam maar zeker uit tot de ‘twaalfde stad’ van Friesland. Misschien wel de meest Friese.

Weekend?
Vrije dag? Eropuit!


Mooie plaatsen om te recreëren, flaneren, fietsen of varen, niet zo ver rijden van Skoatterwâld in Heerenveen? De Friese Meren natuurlijk, even naar het westen! Het waterrijke platteland richting Tijnje, Akkrum en Sneek, watersportparadijs Tjeukemeer in het zuidwesten, Lemmer aan het water van het IJsselmeer, in het zuidoosten de groene kop van Overijssel richting Wolvega en Steenwijk. Op een half uurtje rijden de sloten, plassen en rietkragen van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Nog iets dichterbij: Parkgebied Oranjewoud met het mooie museum Belvédère.

Je bent er zo, of toch gewoon lekker thuis in stilte genieten van het uitzicht rond je patiobungalow yn ’t Reit. Morgen is er nog een dag.

Voor meer informatie neem contact op met de makelaars


En meld je aan voor de nieuwsbrief en wij houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Mooi Skoatterwâld!
 

Aanmelden